Pogrešano 5-letno deklico iskalo več kot sto ljudi, našli so jo v domači hiši

ČK, A.L., STA
04.03.2020 12:11

Na območju Trstenika v Mestni občini Kranj je danes dopoldan med sprehodom vrtčevske skupine od vrtca do gozda izginila petletna deklica. Stekla je hitra iskalna akcija, v kateri je sodelovalo okoli 30 policistov, aktivirani so bili tudi številni drugi ljudje. V eni uri so deklico nepoškodovano našli doma, kamor je prišla v času iskalne akcije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Kot je v izjavi za javnost v Kranju povedal komandir Policijske postaje Kranj Matjaž Završnik, so bili o pogrešitvi otroka obveščeni ob 11.20, kar je manj kot pet minut od časa pogrešitve. Otrok je bil v skupini 16 otrok in dveh vzgojiteljic. Približno 1500 metrov dolga pot jih je vodila od vrtca, kjer so se prešteli, mimo doma pogrešanega otroka do travnika pred vstopom v gozd, kjer so se ponovno prešteli in ugotovili, da eden izmed otrok manjka.
O dogodku so takoj obvestili starše in policijo. Ugotovili so, da otroka ni doma, zato so stekli prvi nujni ukrepi za njegovo izsleditev. Na kraj so napotili več policijskih patrulj z okoli 30 policisti. Aktivirani so bili tudi policijski helikopter, vodniki policijskih psov, brezpilotni letalniki s termovizijo in večje število prostovoljcev, ki poznajo dejavnost iskanja pogrešanih oseb.
Policisti so takoj začeli s pregledovanjem travnatega in gozdnatega terena. Preverili so tudi stanovanjsko hišo, v kateri živi deklica, vendar je v njej ni bilo. Med iskanjem so policisti in svojci v hišo pozneje vstopili še enkrat, da bi dobili oblačila otroka, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Takrat so v hiši našli bundo deklice in tudi deklico samo. Tako so ob 12.30 ustavili iskanje.

Deklica je pogrešana na območju Trstenika, ki leži severno od Kranja.
Googlemaps
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta