Policist v civilu je želel legitimirati moške, a so ga ti napadli

A.L.
06.11.2018 14:05

Pri pregledu okolice kraja prijetja 34-letnika so ugotovili, da je bilo v neposredni bližini vlomljeno v stanovanjsko hišo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Na območju Rogaške Slatine so policisti v zadnjih petih mesecih obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše, zaradi česar so na tem območju v zadnjem obdobju opravili več poostrenih nadzorov. V  enem od nadzorov, konec oktobra, je policist  Policijske postaje Rogaška Slatina v civilnih oblačilih na Partizanski ulici v Rogaški Slatini opazil štiri moške in nameraval z njimi opraviti identifikacijske postopke.
Moški so ga napadli. Policist se je uspel ubraniti in enega od njih zadržati, trije pa so pobegnili. Pri prerivanju je moški policista lažje poškodoval. V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da je storilec 34-letnik  z  območja Policijske uprave Novo mesto, ki je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj velikih tatvin.
Pri pregledu okolice kraja prijetja 34-letnika so ugotovili, da je bilo v neposredni bližini vlomljeno v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in drugimi preiskovalnimi dejanji so policisti v nadaljevanju ugotovili, da je v hišo vlomil 34-letnik, v sodelovanju z neznanimi storilci. Ukradli so več kosov zlatega nakita. Osumljenega sumijo še več kaznivih dejanj velikih tatvin na širšem območju Policijske uprave Celje.
34-letnika so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni  osebi ter velike tatvine, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil na prostost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta