Policist v Jelendolu rešil moškega, ki ga je nosila deroča voda

M.R.
30.10.2018 16:42

V današnjem divjanju Tržaške Bistrice, ki je v občini Tržič in okolici povzročila veliko škode, se najde tudi dobra novica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takole se je danes policija pohvalila z junaškim dejanjem enega izmed svojih pripadnikov.
Pu Kranj/bojan Kos

Gorenjski policisti so namreč danes sporočili, da je policist Dražen Papec iz vode rešil nemočnega prebivalca Jelendola. 
Nesrečni starejši domačin je skušal na delu, kjer je včeraj še bila cesta, prečkati vodni jarek, ki je nastal zaradi hudournika. A deroča voda mu je spodnesla noge in je padel. Voda ga je takoj začela zalivati in odnašati proti močno narasli reki Tržiške Bistrice. Policist Dražen Papec takrat ni bil v službi, a je brez obotavljanja skočil v vodo in ga potegnil na varno. Če ga takrat ne bi bilo zraven, bi domačina najverjetneje odneslo. 
Domačini so nato moškega pospremili do vasi. Ugotovili so, da ni poškodovan. 
"Ostali policisti pozdravljamo junaško dejanje našega kolega in mu čestitamo za hrabrost. Več kot dokazal je, da sta varnost ter življenje ljudi na prvem mestu in da je tudi to sestavni del našega poslanstva," so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta