Policisti med preiskavo naleteli na puški, pištolo, ročne bombe ...

M.R.
17.11.2020 09:18

Novo meški policisti so po odredbi sodišča opravili hišni preiskavi pri 58- in 33-letniku iz Novega mesta, med preiskavo pa naleteli na puško, ročno bombo, pištolo in še drugo orožje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Novo Mesto

Nalog za preiskavi so dobili zaradi suma, da nelegalno posedujeta orožje. Pri 33-letniku so našli in zasegli puško, tri ročne bombe, tri vžigalnike za ročno bombo, pištolo, topovski udar, dele puške in 35 nabojev. Pri 58-letniku pa so našli še eno puško, 73 nabojev in prepovedane pirotehnične izdelke.

Bombni tehniki specialne enote policije so prevzeli topovski udar, pirotehnične izdelke, ročne bombe in vžigalnike, ostalo zaseženo orožje pa so policisti poslali v pregled na oddelek za kriminalistično tehniko, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ko bo analiza končana, bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo oziroma uvedli hitri postopek zaradi kršitev določil zakona o orožju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta