Poskus uboja v Kopru: 28-letnica držala vrata dvigala možu, ko jo je oče ustrelil v obraz

M.R.
30.05.2022 13:22

Znanih je več podrobnosti včerajšnjega streljanja v stanovanjskem bloku v Kopru, ko je oče ustrelil svojo hčerko in nato sodil še sebi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tragedija se je zgodila v stanovanjskem bloku na Markovcu.
Robert Balen

Vodja sektorja kriminalistične policije na koprski policijski upravi Primož Ogrinc je povedal, da so bili o dogodku obveščeni okoli 17.30. Ugotovljeno je bilo, da je 79-letni oče po tem, ko se je poslavljal od svoje 28-letne hčerke, najprej ustrelil njo v levo lice, potem pa sodil še sebi. 

To se je dogajalo na stopnišču stanovanjskega bloka, ko je 28-letnica s svojim partnerjem odhajala. Najprej je s partnerjem naložila prtljago v dvigalo, nato mu je pridržala vrata, da je partner lahko vstopil, v tem trenutku pa sta odjeknila dva strela iz pištole manjšega kalibra.

Partner, ki so se mu medtem zaprla vrata dvigala in se je že odpeljal pritličje, je takoj stekel proti šestemu nadstropju in partnerko prestregel v četrtem ter ji tam pomagal do prihoda reševalcev. Ti so jo odpeljali najprej v izolsko bolnišnico, potem pa so jo od tam prepeljali v UKC Ljubljana. Po besedah Ogrinca je njeno stanje stabilno. 

Oče, ki je bil huje ranjen, je umrl v izolski bolnišnici. Za pištolo ni imel dovoljenja. Policija v preteklosti ni nikoli obravnavala družine, prav tako ji ni znan motiv za dejanje, je še povedal Ogrinc. Ocenjujejo, da je šlo za "vzgibno" (nenadno) dejanje. Ker je storilec umrl, bodo policisti na državno tožilstvo oddali poročilo.

Pokojni se je sicer v Slovenijo iz Švice preselil pred kratkim, ustreljena hčerka pa je imela še vedno urejeno bivanje v Švici, a je trenutno živela v BiH.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta