Potem ko je neprekinjeno ležal 60 ur, so ga novinarji označili za lenuha, zdaj pa bo lahko ležal še tri dni

M.R.
24.08.2022 20:05

Iz Črne gore prihaja sarkastično tragična novica o napadu na novinarsko ekipo. Poškodovana sta bila dva člana novinarske ekipe, skupil jo je tudi inventar v redakciji. Vse zaradi izraza, ki se uporablja že leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Žarko Pejanović iz Podgorice, ki je zmagal v tekmovanju v ležanju, je v priporu, saj je napadel novinarsko ekipo. Črnogorski policisti so ga prijeli, ker je vdrl v redakcijo podgoriškega časnika Dan in tam razbijal njihov inventar ter fizično napadel zaposlene.

Zmagovalca ležanja je zmotil del članka, v katerem so ga označili za največjega lenuha (črnogorsko "džabalebaroš"). S tem izrazom sicer že več let označijo zmagovalca omenjenega tekmovanja.

Pejanović je v teh dneh neprestano ležal približno 60 ur in tako premagal ostalih osem tekmovalcev, ki so se udeležili tega tekmovanja, ki ga prirejajo v etno vasi Montenegro v Brezinah.

"Ni bilo težko. Verjemite mi, še ogrel se nisem," je bil Pejanović samozavesten po zmagi. Še najtežje mu je bilo, ko ga je obiskala družina. "To je bila največja napaka. Ko pride družba, pa se zabavamo," je pojasnjeval.

V finalu se je z njim meril Vuk Koljenišić, nekaj časa se je namigovalo, da bi se lahko s tekmecem odločila za neodločen izid, a se Pejanović ni vdal, saj je želel, da naslov odnese v domače Zabjelo (predel Podgorice).

Zdaj pa bo lahko ležal še 72 ur. Za toliko časa je bil zanj namreč odrejen pripor, ki ga je zaradi napada na novinarje zahtevalo tožilstvo, saj je v napadu poškodoval tudi tehničnega urednika in novinarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta