Požar v podjetju Fragmat: Zbiranje obvestil poteka tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja

A.L.
14.06.2019 17:25

Kriminalistična preiskava požara še ni zaključena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valter Leban

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana in izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija so zaključili z aktivnostmi in ogledom požarišča. Spomnimo, da je včeraj zvečer zagorel obrat Fragmata, na terenu je bilo več sto gasilcev. Pri ogledu so zavarovali sledi in dokaze, ki jih bodo še pregledali in analizirali, o ugotovitvah pa bo izdelano izvedensko mnenje, so sporočili ljubljanski policisti.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša več milijonov evrov

Po do sedaj zbranih ugotovitvah je znano, da je zagorelo v notranjosti proizvodnega obrata, vzrok požara pa se še preiskuje. Kljub hitremu interveniranju gasilskih enot, je industrijski objekt zgorel v celoti, prav tako delovni stroji v notranjosti. V požaru je zgorelo tudi več ton izolacijskega materiala, nastala pa je velika materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša več milijonov evrov.
Kriminalistična preiskava požara še ni zaključena, preverjajo se še okoliščine dogodka, zbiranje obvestil pa poteka tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. 

Na terenu tudi Šarec

Pogorišče včerajšnjega požara v družbi Fragmat v Podskrajniku pri Cerknici si je skupaj s poveljnikom civilne zaščite Srečkom Šestanom ogledal tudi premier Marjan Šarec. Na terenu mu je Šestan opisal potek intervencije, pri čemer je dejal, da je bilo gašenje izvedeno zelo hitro in da pri tem ni bil nihče poškodovan. Šestan je premierju tudi povedal, da je bil že včeraj tudi sam na kraju požara.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta