Pozor: Na teh lokacijah policisti z radarjem lovijo prehitre voznike

M. R., VČ
02.04.2019 14:47

Med 6. in 18. uro bo policija na cestah na 611 lokacijah po vsej državi izvajala maraton nadzora hitrosti. Sodelovalo bo najmanj 214 policistov, poleg tega pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Letos v maratonu sodeluje 26 držav, Hrvati bodo hitrost kontrolirali 24 ur, od polnoči do polnoči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Juhnov

Maraton nadzora hitrosti je del 14-dnevne preventivne akcije za umiritev hitrosti, ki se je začela že včeraj. Maraton bodo sicer policije izvajale tudi v drugih evropskih državah, s čimer želijo ljudi spodbuditi, da vozijo po predpisih. Ideja se je pred šestimi leti porodila v Nemčiji.
Maraton bo slovenska policija izvajala že peto leto zapored, izkušnje pa kažejo, da policisti na dan nadzora ugotovijo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi namen celotne akcije. Ob rednih kontrolah hitrosti namreč policisti ugotovijo, da je prehitrih kar okoli 8 odstotkov voznikov, na dan maratona pa je prehitrih približno 3,5 odstotka voznikov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta