Preobrat v preiskavi: Najprej je uradno veljala za žrtev, zdaj ji policija pripisuje umor

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
01.04.2019 18:11

V preiskavi četrtkovega prepira med zakoncema v Spuhlji pri Ptuju so kriminalisti najprej sklepali, da je Ivan P. umoril svojo ženo Marijo P. in poskušal storiti samomor. Zdaj sklepajo, da sta zakonca drug drugemu vzela življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na družinski posesti v Spuhlji, kjer sta zakonca zgradila vrtnarijo, je policija pogosto posredovala. Vedno zato, ker je bil Ivan P. nasilen do Marije P. 
Vesna Lovrec

Prejšnji teden so policisti v Spuhlji pri Ptuju posredovali zaradi družinske tragedije, v kateri je nasilne smrti umrla 56-letna Marija P., njenega dve leti starejšega soproga Ivana P. pa so hudo poškodovanega prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. V nedeljo je zaradi posledic vbodnih ran življenje izgubil tudi on. Kriminalisti so prepričani, da sta bila zakonca v prepir vpletena sama. Še v četrtek je vse kazalo na to, da je žensko umoril Ivan P. in da si je življenje poskušal vzeti tudi sam. Vsaj tako je bilo razumeti Bojana Kitla iz službe direktorja mariborske policijske uprave, ko je izjavil, da kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje umora in poskus samomora. Danes pa so se kriminalistične ugotovitve zasukale v povsem drugo smer. O poskusu samomora ni več govora, za glavno storilko je obveljala Marija P., mož pa naj bi ji bil vrnil z enako mero.
Kaj je kriminaliste privedlo do tega sklepanja, (še) ni jasno. "V danem primeru obstaja sum kaznivega dejanja umora in uboja, saj sta oba pokojna utrpela smrtne poškodbe. Oba sta dobila več vbodnih ran z nožem. Po vseh opravljenih preiskavah in dokončno zbranih obvestilih bomo zadevo zaključili s poročilom na tožilstvo na Ptuju," je zbrane na tiskovni konferenci šokiral pomočnik kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Andrej Kolbl in šele na naše izrecno vprašanje, komu pripisujejo umor in komu uboj, odgovoril: "Zaenkrat je tako, da je kaznivega dejanja umora osumljena ženska, kaznivega dejanja uboja pa moški." Kaj je dokaz, ki je kriminaliste privedel do sklepanja, da je Marija P. moža z nožem napadla prva, smo se preobratu v preiskavi družinske tragedije čudili novinarji, saj je ženska še v četrtek uradno veljala za žrtev nasilnega moža. "Težko je razložiti, ker noben ni več živ in sta bila sama na kraju. Vse skupaj temelji na materialnih dokazih, tudi zasegu nožev," je odgovoril Kolbl, ni pa hotel pojasniti, koliko nožev so kriminalisti zasegli. "Sledi še obdukcija pokojnega, na podlagi tega bomo preiskavo lahko končali," ga je dopolnil tiskovni predstavnik Miran Šadl.
Poročali smo že, da sta se zakonca v četrtek sprla iz razloga, ker je Marija P. sprožila ločitev in da to ni bil njun prvi prepir. Tudi policija je potrdila, da so na njunem naslovu v preteklosti že večkrat posredovali, in ne zgolj zaradi kršitve javnega reda in miru, ampak dvakrat tudi zaradi kaznivih dejanj. Kakšnih, na policiji ne razkrivajo, je pa Šadl potrdil, da je bila 56-letna ženska v teh dogodkih obravnavana kot žrtev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta