Pricurljale izjave enega od osumljenih za uboj 2-letne Srbkinje: "Obrnil sem se in videl roke okoli njenega vratu"

Va
15.10.2024 16:31

Srđan Janković je bil od marčnega izginotja Danke Ilić zaslišan štirikrat, vmes je podrobni opis usodnega 26. marca tudi popolnoma spremenil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danka Ilić. Trupla nesrečne deklice še vedno niso našli. 
Mup Srbije

Srđana Jankovića, enega od dveh osumljenih uboja dveletne Danke Ilić, so enkrat zaslišali na policiji in trikrat na višjem javnem tožilstvu. Njegovo pričanje je sestavni del še nepravnomočne obtožnice, spisane proti njemu in Dejanu Dragijeviću, sodelavcu v podjetju Vodovod iz Bora v Srbiji. 

Janković je povedal, da je usodnega 26. marca letos v Banjskem Polju bil na službeni nalogi z Dragijevićem. "Prišla sva okoli 13.20 in delo opravila v pol ure. Pripeljala sva na glavno ulico in nadaljevala do neke zapuščene hiše." Janković je zapeljal vzvratno, da bi obrnil, takrat pa mu je Dragijević rekel, da sta v nekaj zadela, in izstopil, je Janković povedal na policiji, povzema srbski Blic.

"Z njo je že konec"

"Videl sem, da odpira zadnja desna vrata. Čez orodje je vrgel otroka, ki je bil nezavesten, samo roke so se premikale, potem pa je sedel nazaj v avto in mi rekel, naj vozim. Videl sem, da je dekletce daljših las, oblečeno v jakno olivno zelene barve in roza hlače. Dejana sem vprašal, kaj naj naredim, in odvrnil je: 'Ona je že gotova. Domislila se bova, kje jo odvrževa." Takrat naj bi bil Dragijević še enkrat šel iz avta, ko se je Janković ozrl, pa je videl roke okoli dekličinega vratu.

Vozila sta naprej in mimovozečemu, ki je spraševal po izginuli deklici, rekla, da je nista videla. Ustavila sta na deponiji. Deklica ni več kazala znakov življenja, Janković pa jo je po navodilih kolega odložil med odpadke, je povedal zasliševalcem. 

Priznal "na robu smrti" 

Vrnila sta se v podjetje in Janković se je nato z direktorjem spet odpravil v Banjsko Polje, če bi bila pogrešana Danka morda tam, čeprav je dobro vedel, kaj se je zgodilo z njo, je pričal. Naslednji dan naj bi mu bil Dragijević rekel, da morata truplo premestiti. Janković ni bil za, češ da je preveč policije. Še dan pozneje, 28. marca, pa mu je Dragijević povedal, da je to "rešil" in da ni njegova stvar, kje je zdaj deklica. Do izjave na policijski postaji ni vedel, da je kolega Danko zadušil, je na zaslišanju na policiji povedal Janković.    

No, istega dne so ga zaslišali še na tožilstvu in tam se je branil z molkom, nato pa si je v začetku junija premislil in povedal novo različico grozljivega dogodka. Po novem je zanikal, da bi bila s sodelavcem sploh trčila v deklico. Nikogar da nista niti videla. "Dejan ni ubil otroka, dokler je bil z mano. Na zemljevidu lahko pokažem, kje je bil službeni avtomobil, ki sem ga tega dne vozil. Otrok ni obstajal, to, česar me obtožujete, pa ne drži," je Janković poleti spremenil zgodbo. Trdil je, da je uboj priznal pod pritiskom, "na robu smrti", ker so ga na policiji tepli in mu grozili.

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta