Razvpiti zapornik bo v zaporu dober mesec

Damijana Žišt Damijana Žišt
15.01.2020 19:53

Odslužiti mora zadnjo izrečeno mu kazen

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eden najbolj razvpitih slovenskih zapornikov, Stephen Casiraghi, je v zaporu preživel že več kot dvajset let svojega življenja.
Robert BALEN

Za rešetkami ljubljanskega zapora je od minulega petka eden najbolj razvpitih zapornikov v Sloveniji, 51-letni Stephen Casiraghi. V zaporu pa ne bo prav dolgo, dober mesec dni, saj mora le še do konca odslužiti zadnjo pravnomočno kazen deset mesecev zapora, izrečeno mu na ljubljanskem okrožnem sodišču. Casiraghi, večkratni povratnik kaznivih dejanj, ki je za rešetkami slovenskih zaporov, največ v zaporu na Dobu, preživel nekaj več kot dvajset let svojega življenja, se je le tri tedne po tem, ko je bil v začetku marca 2017 izpuščen na prostost, znova znašel za rešetkami. Moral je v pripor, ker je 25. marca okoli 9.30 s svojim avtomobilom, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, objestno vozil po središču Ljubljane. Ko so ga policisti vendarle ustavili in hoteli opraviti razgovor z njim, se jim je upiral in jim domnevno grozil z maščevanjem. Decembra 2017 je bil tako zaradi nevarne vožnje obsojen na deset mesecev zapora, dveh kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja uradni osebi pa je bil oproščen. Ob izreku sodbe je bil tudi izpuščen iz pripora, v katerem je preživel skoraj devet mesecev. Kazen je kasneje potrdilo višje sodišče. Ker je Casiraghiju do konca kazni ostalo še dober mesec dni zapora, se je minuli petek, glede na sklep sodišča, da mora kazen odslužiti do konca, zglasil v ljubljanskem zaporu na prestajanje kazni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta