Sin, ki naj bi bil želel zažgati očeta, v priporu

Andrej Bedek, Vestnik
25.06.2021 17:51
Policisti mu očitajo kaznivi dejanji požiga in poskusa uboja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ogenj so še pred prihodom gasilcev pogasili stanovalci sami. 
PGD Ljutomer

Dramatično četrtkovo dogajanje v Plešivici pri Ljutomeru, kjer je sin v hiši svojih staršev podtaknil požar, je dobilo nadaljevanje. Kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so ga danes na pristojno sodišče s kazensko ovadbo privedli zaradi požiga in poskusa uboja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je zaradi ponovitvene nevarnosti za osumljenca odredil pripor.

Gre za polnoletnega sina, smo izvedeli, policisti pa starosti domnevnega storilca in oškodovanca ne želijo izdati. Sporočili so le, da so bili v četrtek ob 2. uri zjutraj obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na območju Policijske postaje Ljutomer. "Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje požiga in kaznivo dejanje poskusa uboja. Zaradi opeklin je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Policisti o zadevi še zbiramo obvestila," so zapisali v sporočilu za javnost na murskosoboški PU. Prav tako še niso znane druge podrobnosti dogajanja.

Policisti so osumljenega privedli k preiskovalnemu sodniku, ta je zanj odredil pripor. 
Andrej Bedek/vestnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta