Slovenski deskar vendarle priplaval do obale in je v bolnišnici

D.Ži, M.R., STA
30.10.2018 09:25

Tudi drugi deskar, ki je šel včeraj v Savudriji s surfom, ko je že pihal močan veter, v morje, naj bi priplaval na obalo, poročajo Primorske novice. Odpeljali so ga v bolnišnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razburkano morje
Profimedia

Primorske novice poročajo, da naj bi se rešil tudi slovenski deskar, ki je šel včeraj skupaj s hrvaškim kolegom pri svetilniku v Savudriji na morje, ko je že pihal močan veter. Obema naj bi se surfa poškodovala in oba naj bi padla v morje. Hrvaški surfer se je že včeraj rešil in priplaval na obalo. 
Slovenskega pa so danes ves dan iskali hrvaški, slovenski in italijanski organi. Na upravi za pomorstvo so danes pojasnili, da je njihova dežurna posadka na čolnu pregledala širše območje Piranskega zaliva, vendar za zdaj nimajo novih informacij o pogrešanem. Zaradi poslabšanih razmer na morju se je posadka vrnila v pristan.
Pogrešanega deskarja so iskali tudi z letalom obalnega letalskega centra Portorož, saj naj bi italijanski organi na sredinski črti opazili jopič, zaradi česar so sprožili iskalno akcijo z letalom.
{facebookpost}https://www.facebook.com/aeroklubolcp/videos/271018820222837/{/facebookpost}
Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je pojasnil, da akcija kljub dobri vidljivosti ni bila uspešna in so jo zaradi teme za danes zaključili. A kmalu za tem so Primorske novice poročale, da naj bi slovenski deskar danes priplaval na obalo na Tržaškem in da naj bi ga odpeljali v tržaško bolnišnico. Slovenski deskar naj bi bil sicer doma z območja Ljubljane. V oddaji 24UR pa so poročali, da naj bi bil slovenski deskar dehidriran, podhranjen, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje ostaja stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. najverjetneje je pomagalo tudi še vedno razmeroma toplo morje.
Kot poroča TV Slovenija, naj bi šlo za 47-letnega učitelja športne vzgoje iz Ljubljane. 

Eden na wind surfu, drugi na kite surfu

V hrvaškem centru za usklajevanje iskanja in reševanja na morju so v ponedeljek nekaj po 17. uri prejeli obvestilo prič, da sta dva deskarja v morju pri Umagu ter da so ju močni sunki vetra nesli proti odprtemu morju. Eden od moških je bil na wind surfu, drugi pa na kite surfu. Obema je veter uničil jadra in sta padla v morje.
Hrvaške oblasti so po obvestilih sprožile reševalno akcijo, proti večeru pa so ugotovili, da je eden od deskarjev uspel samostojno priplavati do obale, kjer so ga zdravniško oskrbeli.
Zaradi vremenskih razmer pogrešanega deskarja niso mogli iskati na morju, tako da so se reševalci razporedili ob obali na mestih, kjer so glede na morske tokove predvidevali, da bi lahko prineslo pogrešanega deskarja.
Hrvaško pristojno ministrstvo je v sporočilu še dodalo, da so bili vsi udeleženci v pomorskem prometu na območju iskanja obveščeni o pogrešani osebi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta