Sodišče obtožnico poslalo razrešeni odvetnici

Gordana Possnig Gordana Possnig
26.02.2019 18:01

Na celjskem sodišču potekajo ločeni predobravnavni naroki zoper člane hudodelske družbe, ki je na celjskem in mariborskem območju preprodajala heroin in kokain

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Pajsar naj bi bil eden od glavnih članov preprodajalcev drog.
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču potekajo v tem tednu ločeni predobravnavni naroki zoper člane hudodelske združbe, ki je preprodajala kokain in heroin in z njim več mesecev, do lanskega junija, ko so jih prijeli, oskrbovala vsaj 75 odvisnikov s celjskega in mariborskega konca. Obtožnica je vložena zoper osmerico obdolžencev, pet jih je v priporu, dva sta v hišnem priporu, edina obdolženka se brani s prostosti. Krivdo sta po naših informacijah priznala dva vpletena. Obtožnica obsega 104 strani, kazenski spis je zbran v 14 fasciklih.
Za danes so bili razpisani prvi štirje ločeni predobravnavni naroki, drugi štirje so razpisani za petek. Kot prvi je na zatožno klop sedel Luka Benko, ki je v hišnem priporu, sodišče je zoper njega v en postopek združilo dve obtožnici. A se je zapletlo še pred samim začetkom naroka, saj je njegov odvetnik Tomaž Germ sodišče opozoril, da je prejel le eno obtožnico, čeprav je obdolženca v obeh zadevah zagovarjal že v preiskavi. Izkazalo se je, da je sodišče drugo obtožnico poslalo razrešeni odvetnici Alenki Pečnik, ki je Benka sprva zagovarjala v drugi zadevi. Je pa zanimivo, da je Germ s sodišča dobil sklep o njeni razrešitvi. Sodnica je predobravnavni narok zoper Benka, ki pa mu je sodišče poslalo obe obtožnici, preložilo na 15. marec in bo njegovemu odvetniku sedaj posredovalo še drugo obtožnico.
Kot drugi je na zatožno klop sedel Gorazd Bukvič, ki so ga na sodišče pripeljali iz pripora. Tožilstvo predlagano kazen zoper njega ni želelo predstaviti v sodni dvorani, je pa prestavilo del obtožnice, ki se nanaša prav nanj. Okrajna tožilka Maja Lajh mu očita, da je bil član hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo drog. Na vesti naj bi imel devet nakupov droge z namenom nadaljnje preprodaje odvisnikom.
Kot tretjega so v sodno dvorano iz pripora pripeljali enega od glavnih članov združbe Aljošo Pajsarja, ki mu obtožnica očita nakup večje količine droge od neznanega storilca, drogo naj bi nato preprodal drugemu obtožencu Agronu Beriši. Tožilstvo mu očita tri večje prodaje droge, ob tem pa hrambo 346 gramov heroina in 1183 gramom kokaina, ki so jo našli pri njem v hišni preiskavi. V primeru priznanja krivde mu je tožilstvo ponudilo v zameno pet let zapora, a obtoženi krivde ni priznal. Je pa njegov odvetnik Blaž Bolcar zahteval izločitev dokazov iz kazenskega spisa zaradi domnevno nezakonite odredbe sodišča za hišno preiskavo v stanovanju njegove sestre, kjer so tudi odkrili in zasegli drogo. Med dokaznimi predlogi obrambe velja izpostaviti zahtevo po zaslišanju vseh kriminalistov, ki so tajno prisluškovali in opazovali njegovega klienta 17. in 18. marca in 27. maja lani.
Na zatožno klop je kot zadnji sedel priprti Damjan Vornšek, ki prav tako ni priznal krivde. Tožilstvo mu je sicer v zameno za priznanje ponudilo štiriletno zaporno kazen. Očitki ga bremenijo sodelovanja v združbi ter devetih nakupov heroina in kokaina od soobdolženega Beriše in nadaljnjo preprodajo droge odvisnikom. Obdolženi želi sam pregledati kazenski spis, ko ga bo pregledal, bo predlagal dokazne predloge za glavno obravnavo.
Za petek je sodišče razpisalo še štiri predobravnane naroke zoper priprte Agrona Berišo, Luko Blažuna in Agrona Culjaja ter Majo Kandorfer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta