Sojenje: Pometalo jih je iz prtljažnika, trije so umrli

Tamara Krivec, Dnevnik
01.09.2020 15:46

V hudi prometni nesreči pri Vrhniki je novembra lani iz prtljažnika pometalo tri sirske migrante, od katerih sta dva umrla takoj, eden pa zaradi hudih poškodb aprila letos. Povzročitelj nesreče na sodišču molči

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta je bila tisto novembrsko noč mokra in spolzka, obtoženi pa vožnje ni ustrezno prilagodil.
Pgd Stara Vrhnika

Bilo je 28. novembra lani, ura je bila pol dve ponoči, primorska avtocesta je bila mokra od dežja. Idealne razmere za nesrečo. In res – med Brezovico in Vrhniko je počilo, in to zelo. Reševalci in gasilci, ki so prvi prispeli na kraj nesreče, so bili šokirani ob prizoru: tri ljudi je iz avta pometalo, eden je bil mrtev, drugi na robu smrti, še eden huje poškodovan. Vsi trije so bili mladi migranti iz Sirije. Policisti so hitro ugotovili, da je nesrečo zaradi prehitre vožnje povzročil takrat 42 let star Izudin Muminović, državljan Bosne in Hercegovine, ki je poleg osmerice v avtu prevažal še mladoletnega pastorka. Tožilstvo mu očita, da se je kot član hudodelske združbe ukvarjal s prevozi tujcev, ki nimajo dovoljenja za vstop in bivanje pri nas, in povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, ki je imela za posledico smrt. V sojenju na ljubljanskem okrožnem sodišču se brani z molkom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta