Spomin na žrtve prometnih nesreč

ČK
19.11.2021 17:42

Letos je za posledicami prometne nesreče na naših cestah umrlo že 105 ljudi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Slovenske ceste so od leta 1991 do 2021 zahtevale 7708 življenj.

Robert Balen

Tretjo nedeljo v novembru tradicionalno zaznamujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Slovenija ta dan obeležuje že petnajstič, v okviru mednarodnih aktivnosti in pod pokroviteljstvom Združenih narodov ter Svetovne zdravstvene organizacije. Osrednja prireditev ob tem dnevu bo jutri v Rdeči dvorani mestne hiše v Ljubljani.

Letos je za posledicami prometne nesreče na naših cestah umrlo že 105 ljudi, kar je mnogo več kot zadnjih nekaj let. Lani je bilo sicer zaradi zaprtja države ob epidemiji covida-19 manj nesreč, a letošnje število žrtev presega tudi tista iz prejšnjih treh let, pa je do konca leta še mesec in pol. "Žalosti nas, da se je letos kljub stalnim opozorilom in akcijam na terenu, prizadevanjem policije in vseh organizacij, ki skrbijo za varnost v prometu, krivulja smrtnih žrtev v prometnih nesrečah ponovno obrnila navzgor. Približno polovica letošnjih smrtih žrtev je nesrečo povzročila sama," je ob robu spomina na žrtve prometnih nesreč izjavil direktor Javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta