Študent kemije obtožen počasnega zastrupljanja sostanovalca

A.S.
21.12.2018 16:43

Kitajski študent kemije naj bi na ameriški univerzi Lehigh poskušal v obdobju več mesecev zastrupiti svojega sostanovalca, pravijo tožilci, ki so ga v četrtek aretirali in obsodili poskusa umora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Talij, s katerim naj bi študent kemije zastrupljal sostanovalca.
Profimedia

Yukai Yang naj bi v hrano in pijačo sostanovalca Juwana Royala primešal talij, kemični element brez vonja in barve, ki je smrtonosen za človeka. Yang sicer priznava nakup kemične snovi, vendar poudarja, da je bila snov namenjena le za lastno uporabo.
Omenjeno zastrupljanje je potekalo več mesecev v začetku letošnjega leta, ko je Royal, prav tako študent univerze Lehigh v Pensilvaniji, poiskal medicinsko pomoč. Počutil se je omotično, večkrat je omedleval, bruhal in se tresel, so navedli tožilci, nekatere simptome zastrupitve pa doživlja še danes, poroča BBC.
Yang je priznal nakup talija in drugih kemičnih snovi na internetu, vendar jih je hotel uporabiti "z namenom škodovanja sebi, če mu ne bi šlo najbolje pri prihodnjih izpitih", pojasnjuje odvetnik John Morganelli. "Royal je doživljal hudo bolečino v nogah kot tudi goreč in otopel občutek, zaradi česar je moral poiskati intenzivno medicinsko oskrbo," je še dodal.
Yangu sicer grozi tudi obtožba zaradi etničnega ustrahovanja z rasističnimi grafiti v študentskih prostorih. Sostanovalca naj bi skupaj živela že več let. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta