Tovšakovi denarna kazen za čiščenje na račun Vegrada

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.09.2019 13:51

Nekdanja direktorica velenjskega Vegrada Hilda Tovšak je s specializiranim državnim tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde za primer, ko so delavci Inde, hčerinske firme Vegrada, čistili njeno hišo in stanovanje, račun pa je plačalo matično podjetje Vegrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Nekdanja direktorica propadlega velenjskega gradbenega podjetja Vegrad Hilda Tovšak je znova sedla na zatožno klop celjskega sodišča. Sodnica Mojca Turinek je tako le lahko opravila predobravnavni narok zaradi zlorabe položaja, ki je bil v mesecu juniju dvakrat preklican zaradi zdravstvenih težav obtoženke. Je pa zato sodnica sedaj na mizo dobila podpisan sporazum o priznanju krivde, ki ga je Tovšakova podpisala minuli teden s specializiranim tožilstvom, ki ga je zastopala tožilka Renata Vodnjov. Stranki sta se dogovorili za denarno kazen, Tovšakova bo morala po pravnomočnosti sodbe zaradi zlorabe položaja pred več kot desetletjem plačati 150 dnevnih zneskov po 57 evrov, to je skupno 8550 evrov kazni.

Kazenski dosje Hilde Tovšak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta