V bolnišnici umrl deskar, ki se je ponesrečil v Kranjski Gori

M.R.
05.02.2020 10:21

Včeraj je v bolnišnici umrl deskar, ki se je v petek huje poškodoval pri padcu na smučišču v Kranjski Gori, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Okoliščine kažejo, da je deskar na smučišču padel sam in si huje poškodoval glavo, kljub temu, da je imel zaščitno čelado. Ob 20.45 ga je pod vrhom smučišča Dolenčev rut opazil drugi smučar, poškodovani pa je bil takrat že v nezavesti. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico. 
To je že 18. smučarska nesreča, ki so jo v letošnji sezoni obravnavali gorenjski policisti. Kar polovica se jih je končala s hudimi poškodbami, po večini je šlo za zlome. V večini so bili smučarji sami udeleženi v nesreče. 
"Smučarje in deskarje opozarjamo na upoštevanje pravil varnega smučanja in prilagajanje razmeram na smučiščih ter stanju, znanju, opremi in sposobnostim posameznega smučarja. Največ nesreč se zgodi zaradi precenjevanja znanja smučanja v kombinaciji s hitrostjo, razmerami na smučišču in psihofizično pripravljenostjo smučarjev," še opozarjajo policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta