V kontejnerskem naselju v Petrinji umrl dva meseca star dojenček

M.R.
14.12.2022 13:34

V kontejnerskem naselju v Petrinji, kjer so nastanjeni tisti, ki so morali domove pred leti zapustiti zaradi posledic močnega potresa, je umrl dvomesečni otrok, poročajo hrvaški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"V tem trenutku ni suma, da bi šlo za nasilno smrt. Pristojno županijsko tožilstvo v Sisku je odredilo obdukcijo trupla otroka," je sporočila predstavnica policije. Spletni portal Index pa piše, da gre po sicer neuradnih informacijah najverjetneje za sindrom nenadne smrti dojenčka.

V bolnišnici so potrdili, da so okoli 7.30 sprejeli dojenčka, starega dva meseca. Zdravniki so že ob prihodu ugotovili smrt otroka. Vzrok smrti pa naj bi ugotavljal zavod za sodno patologijo v Zagrebu.

Sindrom nenadne smrti dojenčka se običajno pojavi pri starosti do enega leta, zgodi pa se med spanjem, med polnočjo in 9. uro. Tudi temeljita obdukcija in podrobna raziskava okolja ne uspeta pojasniti vzroka za smrt dojenčka. Prav ta sindrom je vzrok za približno 80 odstotkov nenadnih in nepričakovanih smrti pri dojenčkih.

Družino pokojnega dojenčka je obiskala županja Petrinje Magdalena Komes. Po neuradnih podatkih naj bi imel otrok že od rojstva težave z zdravjem, stanje pa naj bi se poslabšalo tekom noči, še poroča portal Index. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta