V prometnih nesrečah umrla motorista: Eden na cesti Valeta - Lucija, drugi pri Bertokih

Gr.G.
13.08.2021 15:32
Letos je na območju Policijske uprave Koper umrlo že 6 oseb (lani v enakem obdobju 4), med katerimi je 5 motoristov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Koprske policiste so ob 11.53 obvestili o prometni nesreči na cesti Valeta - Lucija. 55-letna domačinka, voznica osebnega avtomobila, se je vključevala iz zaselka Kampolin na glavno cesto, pri zavijanju levo pa je izsilila prednost 62-letnemu vozniku trikolesa iz Portoroža, ki je pravilno pripeljal iz smeri Lucije proti Valeti ter tako trčil v prednji levi bok vozila. 

Voznika motornega kolesa, ki je uporabljal pripeto homologirano čelado, so s kraja nesreče odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, od koder so policiste obvestili, da je umrl. Cesta je bila zaprta vse do 13.35, so dodali pri PU Koper, povzročiteljici pa bodo spisali kazensko ovadbo.

Oživljali so ga na kraju nesreče

Okoli 14. ure pa se je zgodila druga prometna nesreča, in sicer pri Bertokih. Po do sedaj znanih podatkih sta trčila 67-letna voznica osebnega avtomobila iz Kopra in 56-letni motorist, državljan Italije, ki je vozil motorno kolo Yamaha. Motorist se je pri padcu huje poškodoval, na kraju so ga oživljali, a je kmalu umrl.

Podrobnosti poteka prometne nesreče niso znane, ogled kraja še vedno poteka, pišejo s PU Koper. Regionalna cesta od Bertokov proti Dekanom je zaprta, policisti pa bodo pregledali posnetke kamer in opravili vsa druga preiskovalna dejanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta