V Pulju kazenska ovadba proti slovenskemu državljanu zaradi gospodarskega kriminala

Asja Lednik
06.10.2021 17:52
Hrvaška policija je po večmesečni raziskavi kazensko ovadila 42-letnega slovenskega državljana in 60-letnega hrvaškega državljana zaradi kaznivega dejanja zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Dvojico bremenijo, da sta oškodovala podjetje iz Pulja za najmanj 133.500 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaška policija sumi, da sta 60-letnik kot pooblaščenec podjetja iz Pulja in 42-letnik kot oseba, ki je vodila poslovanje podjetja, med marcem 2016 in septembrom 2019 ravnala v nasprotju z obveznostjo zaščite premoženjskih interesov podjetja, so zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Pulju.

Kot so dodali, dvojico bremenijo, da naj bi dvema podjetjema omogočala uporabo apartmajev v poslovne namene, ne da bi ta plačala nadomestilo za uporabo nepremičnin, čeprav sta podjetji z uporabo apartmajev ustvarili prihodke. Na ta način sta oškodovali družbo iz Pulja za najmanj milijon kun (133.500 evrov).

Kriminalisti so prav tako ugotovili, da sta 60-letnik in 42-letnik skrivala knjigovodske listine, prejete in izdane račune, izpise bančnih računov in druge listine ter poslovne knjige družbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta