V splitskem nočnem klubu zabodel vodjo, policista, redarja in naključnega gosta iz Avstrije

M.R.
19.07.2019 14:26

Danes ponoči se je v nočnem klubu v Splitu zgodil brutalen napad z nožem, pri čemer so bili ranjeni štirje ljudje. Nedaleč od kraja dogodka je policija prijela moškega z nožem, uporabiti pa je morala tudi solzivec in sredstva za vklepanje, poročajo hrvaški mediji. Gre za 42-letnega Splitčana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Incident se je zgodil ob 3.42. Časopis Slobodna Dalmacija je zapisala, da je bil zaboden tudi pripadnik interventne policijske enote, ki ni bil na dolžnosti, eden izmed vodij kluba, varnostnik in naključni gost lokala iz Avstrije, ki je pomagal poškodovanim. Policista so že operirali v splitskem kliničnem centru. Neuradno naj bi se sprla prav pripadnik interventne policijske enote in 42-letnik.
Na družbenem omrežju Facebook je fotografije dogodka objavil nekdanji vodja splitske navijaške skupine Torcida. Za hrvaški spletni portal Index je pojasnil, kako je bilo vse skupaj videti. "Prišel sem, ko je bilo že vsega konec. Ranjeni so ležali na cesti. Videti je bilo grozno, to je bila klavnica. Ljudjem je drselo na krvi, strašno. A to je očitno zdaj Hrvaška," je ogorčeno pripovedoval. Vprašal se je, "kaj se mora človeku zgoditi v glavi, da zabode štiri ljudi, med njimi tudi goste kluba". "Po nogah, preponah, jetrih, rokah ..."
Na Facebooku pa je zapisal, da je kaj podobnega videl tudi že v Bruslju ali v Mehiki. "Že zdavnaj sem dejal, da nimamo vsi enake vesti, inteligence, empatije za bližnje in koristi na tem svetu in tudi, da mi je žal, da diham isti kisik z nekaterimi ljudmi. Upam, da bo vse ok," je še nadaljeval.
Fotografije, ki so nastale po napadu, si lahko pogledate tukaj. Opozarjamo pa, da so zelo nazorne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta