V vozilu 22-letnika našli konopljo, voznik je zbežal v nasprotni smeri po avtocesti, policisti so ga lovili okoli 70 kilometrov

M.R.
17.05.2021 13:13
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policista sta v petek okoli 17.30 na izvozu za Unec ustavila mladega voznika renault clia, pod sopotnikovim sedežem pa sta opazila zelene vršičke. Sumila sta, da gre za prepovedano konopljo. Vrečko sta 22-letniku iz Kopra zasegla, ta pa je sedel v avto in odpeljal z odprtimi sopotnikovimi vrati in odprtim prtljažnikom. 

Voznik je naglo zapeljal na izvoz z avtoceste v nasprotni smeri in nato nadaljeval po avtocesti. Po približno 50 metrih vožnje v napačno smer je polkrožno obrnil, pri tem zapeljal na vozni in prehitevalni pas, nato pa nadaljeval v smeri proti Kopru. Policisti so mu sledili in ga ustavljali vse do Kopra. 

Lahko bi ga prisilno ustavili tudi s stingerjem, vendar je vozil z veliko hitrostjo, pri tem vijugal levo in desno ter prehiteval druga vozila, zato ga ni bilo mogoče varno prehiteti in ustaviti. 

Na bencinskem servisu v Kopru je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal proti makadamskemu parkirišču, kjer je vozilo zaradi velike hitrosti pri vožnji prek robnika vrglo v zrak. 22-letnik pa je vozil naprej preko nadvoza pešpoti in kolesarske steze preko reke Badaševice proti Tomšičevi ulici. Pri tem je ogrožal pešce in policiste, ki so se mu umikali na rob. Na koncu nadvoza se je zaletel v kovinski stebriček, nato pa izstopil iz vozila in začel bežati peš proti Veluščkovi ulici in za blok do garaž, kjer sta ga dohitela policista, ga obvladala in vklenila. 

Sledi mu obdolžilni predlog, ker ni upošteval prometne signalizacije o prepovedi vožnje, ker je vozil po površini, ki ni namenjena vožnji osebnih vozil, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in ker je odklonil strokovni pregled. 

Zaradi ostalih prekrškov, ki jih je storil na relaciji Unec-Koper, ga čaka še uvedba prekrškovnega postopka, za zdaj policisti še zbirajo podatke od ljudi, ki jih je bežeči voznik ogrožal s svojo nevarno vožnjo. Policisti ga bodo tudi kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. 

Policisti ob tem tudi prosijo vse, ki jih je omenjeni voznik ogrožal, da se jim oglasijo na telefonsko številko 113 oziroma 05 611 67 00.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta