V zaporu ubit znan bostonski mafijec James Whitey Bulger

M.R.
30.10.2018 23:06

V zaporu je bil ubit zloglasni mafijec iz Bostona James "Whitey" Bulger. Našli so ga mrtvega v zaporu v Zahodni Virginii, kamor je bil pred kratkim premeščen iz zapora na Floridi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija ob prijetju leta 2011.
Reuters

Okoliščine njegove smrti še niso uradno pojasnili, znano je le to, da naj bi njegovo smrt obravnavali kot umor. V povezavi z njegovo smrtjo naj bi obravnavali enega izmed zapornikov z mafijskimi vezmi, poroča časopis Boston Globe. Policijski viri naj bi povedali, da je bil Bulger hudo pretepen le nekaj ur za tem, ko je prišel v nov zapor. 
Ameriška uprava za prestajanje zapornih kazni pretekli teden ni komentirala, zakaj bodo Bulgerja premestili iz floridskega zapora. Je pa to že tretji umor v zadnjih sedmih mesecih v zaporu, kjer je umrl tudi znani bostonski mafijec. Predstavnik sindikata zapornih paznikov v zaporu Rochard Heldreth je povedal, da v zaporu primanjkuje paznikov. 
Bulgerja so oblasti prijele leta 2011 v Kaliforniji. Iskali so ga kar 16 let. Leta 2013 je bil obsojen na dvakratno dosmrtno ječo, med drugim pa so mu pripisali kar 11 umorov. Njegova "kariera" pa je dala navdih več filmarjev, saj je bilo po njegovem delu posnetih večje število filmov. Tako sta med drugim po njegovem delu nastala filma Black Mass, v katerem nastopa igralec Johnny Depp in Dvojna igra (The Departed), ki je bil leta 2007 tudi nagrajen. 

Tako je poziral s sinom morilca, ki je delal zanj. 
Handout

​Bežal kar 16 let

Sicer je skušal dostaviti orožje Irski republikanski armadi (IRA), teroristični združbi, ki se je borila za priključitev Severne Irske k Republiki Irski. Z golimi rokami naj bi zadavil dve ženski. Enega moškega je mučil več ur, nato pa z brzostrelko prerešetal njegovo glavo. 
Svojega vzdevka "Whitey" (Belko) ni maral. Dobil naj bi ga zaradi izjemno svetlih las. Raje je imel, če so ga klicali Jimmy. Dolgo delovanje njegovega podzemlja je med drugim omogočal tudi sprijeni agent zveznega preiskovalnega urada FBI, ki je v zameno zahteval informacije o drugih mafijcih. 

Različni videzi bostonskega mafijca.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta