Vinjeni slovenski reševalec prevažal pacienta: Pred meseci naj bi bil vpleten tudi v preprodajo zdravil

A.L.
11.05.2019 14:57

Delodajalec reševalca je, kot piše portal 24 ur, navedbe o vinjenem vozniku potrdil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Včeraj so novomeški policisti sporočili, da so 8. maja okoli 17.20 prejeli obvestilo občana o nevarni vožnji voznika reševalnega vozila, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu vijugal po vozišču, vozil 60 kilometrov na uro in ogrožal ostale udeležence v prometu. Novomeški policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in ga na varnem mestu ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so 53-letnemu vozniku odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. O dogodku so obvestili njegovega delodajalca, ki je poskrbel za nadaljnji prevoz pacienta, ki je bil v vozilu in odvoz vozila.
Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Voznika niso pridržali, saj si je zagotovil prevoz. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pred nekaj meseci vpleten v afero s preprodajo zdravil

Po poročanju oddaje Svet na Kanalu A naj bi neuradno šlo za človeka, ki je pred dvema mesecema kot reševalec Zdravstvenega doma Trebnje odvisnikom preprodajal pomirjevala. "Ko so ga odpustili, je službo našel v zasebnem podjetju Pacient, kjer pa je očitno bolnike prevažal pijan," so v oddaji Svet. Prav tam pa so pred dvema mesecema že poročali o zgodbi, da naj bi eden od slovenskih zdravstvenih delavcev v zdravstvenem domu kradel pomirjevala in jih pred onkološkim inštitutom v Ljubljani preprodajal narkomanom. Po poročanju Sveta naj bi šlo za apaurine, tramale, helexe. 
Delodajalec reševalca je, kot piše portal 24 ur, navedbe o vinjenem vozniku potrdil. "Dodali so še, da je to nedopustno in vsega obsojanja vredno, ter da so zavezani k ničelni toleranci do vsebnosti alkohola in drog na delovnem mestu. Pojasnili so, da so že delali slepe teste na delovnem mestu, ki pa so bili vedno negativni, ter da so sprejeli že vse postopke, ki so predvideni za takšen primer," še piše 24 ur.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta