Zaradi nasilništva ovadena pripadnika Slovenske vojske

Č.K.
21.12.2018 17:20

Po zaključeni preiskavi novembrskega pretepa v vasi Selce pri Pivki, v katerega sta bila vpletena pripadnika Slovenske vojske, bo policija ovadila 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca. Pretepla sta 24-letnega domačina, eden od njiju pa je tudi udaril natakarico in ji prepovedal klicati policijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nasilneža, pripadnika Slovenske vojske, je policija kazensko ovadila.
Sašo Bizjak

Kazenska ovadba zaradi nasilništva in hitri postopek zaradi prekrška po zakonu o javnem redu in miru sta zaključno dejanje policijske preiskave pretepa, ki se je bil zgodil sredi novembra v vasi Selce na območju Pivke in v katerem je bil lažje poškodovan 24-letni moški iz Pivke. Pretep ne bi bil deležen posebne pozornosti, če v njem ne bi bila sodelovala moška, ki sta se skupaj s še šestimi moškimi, vsi so bili v civilnih oblekah, do lokala pripeljala s kombijem Slovenske vojske. Preiskavo je policija ob sodelovanju Vojaške policije opravljala tudi v vojašnici v Pivki, saj je bila obveščena, da so se tja odpeljali udeleženci pretepa, saj so pripadniki Slovenske vojske.
Zanimivo je tudi, kako je policija sploh ugotovila, da je v lokalu v Selcah prišlo do pretepa. Postojnski policisti so namreč 16. novembra okoli 2. ure zjutraj sledili osebnemu vozilu, katerega voznik ni upošteval njihovih znakov, naj ustavi. Da bi avto prisilno ustavili, so iz Postojne proti Pivki napotili dve policijski patrulji in na nujni vožnji je ena od patrulj na glavni cesti opazila ležečega moškega. Ko so ga pobliže pogledali, so policisti ugotovili, da krvavi, na obrazu so bile vidne poškodbe. Policisti so poklicali reševalce, sami pa odšli naprej in kasneje zaustavili vozilo z ilegalnimi prebežniki.
​Druga patrulja je potem od pretepenega izvedela o dogodku v gostinskem lokalu v Selcah, in ko so policisti poskrbeli za njegov prevoz v UKC Ljubljana, so se odpravili še v lokal. In tam ugotovili, kaj se je dogajalo, ter identificirali pet ljudi, ki bi o dogodku lahko povedali kaj več. Zaradi zbiranja informacij o pretepu, identifikacije vpletenih in zasega predmetov je bilo treba v vojašnico v Pivki in ob sodelovanju Vojaške policije je civilna opravila ta del preiskave.
​Izkazalo se je, da se je 15. novembra okoli 23. ure s kombijem Slovenske vojske v lokal v vasi Selce pripeljalo osem moških v civilnih oblekah. V lokalu je bilo tudi nekaj drugih gostov. Ob prihodu v lokal je osmerica iz vojaškega kombija naročila pijačo, kmalu pa so nekateri med njimi začeli razbijati kozarce in se prepirati z drugimi gosti. Natakarica jim je vseeno postregla še zadnjo "rundo", da bi lokal ob dveh potem lahko zaprla. Dva moška iz kombija sta lokal kmalu zapustila, šesterica pa je odšla v kuhinjo ob lokalu, ki se nahaja v pritličju stanovanjske hiše. Eden od pripadnikov vojske je s pulta vzel nož in se z njim igral, a ni nikomur grozil. Ko je šesterica potem krenila iz kuhinje, jim je 24-letni Pivčan izrekel nekaj krepkih besed, zato sta za njim stekla 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec, ga ujela pri avtobusni postaji okoli 100 metrov od lokala in z njim fizično obračunala. Nato sta se vrnila v lokal in eden od njiju je videl natakarico s telefonom v rokah. Stopil je do nje, jo udaril in ji zagrozil, naj ne kliče policije, potem sta oba odšla iz lokala in se skupaj s preostalimi kolegi odpeljala z vojaškim kombijem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta