Zaradi uhajanja klora obiskovalci Term Tuhelj morali poiskati zdravniško pomoč, omenjajo tudi Slovence

Va
20.08.2022 10:08

Med prizadetimi so bili v glavnem turisti iz Slovenije, Italije in Nizozemske, so poročali hrvaški mediji. V priljubljenem zdravilišču v hrvaškem Zagorju pravijo, da se je napaka zgodila pri dostavi klora za bazensko vodo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

Zaradi napake dostavljavca, pravijo v toplicah, ki je namesto klora za dezinfekcijo bazenske vode v rezervoar v strojnici bazena pomotoma vlil kislino, kar je povzročilo kemično reakcijo, je zdravniško pomoč sinoči poiskalo 19 ljudi, so sporočili iz Term Tuhelj v hrvaškem Zagorju. Hrvaški mediji so poročali, da je bila večina turistov, ki so potrebovali zdravniško pomoč, iz Slovenije, Italije in Nizozemske, med njimi tudi 15-letnica.

Iz savn so evakuirali kakšnih 15 ljudi, nato pa iz previdnosti še z bazenov. Direktor Term Tuhelj Vasja Čretnik je kmalu zatem zatrdil, da je že vse normalno - zahvaljujoč hitri reakciji osebja. To, je povedal, je preprečilo hujše posledice, kljub vsemu pa so v bolnišnice v Zabok in Zagreb po njegovih besedah rešilci odpeljali 11 ljudi. Eno osebo celo na intenzivni oddelek, vsaj petim so morali pomagati s kisikom. Ljudje so tožili zaradi težav z dihanjem in srbečice. Večina hospitaliziranih je dan potem že v domači oskrbi.

Vodstvo zdravilišča se je zaradi neljubega dogodka opravičilo. Po pregledu pristojnih služb je kompleks ponovno varen, so sporočili sinoči, ko so še čakali, da inšpekcija opravi svoje, da bi bazene lahko spet odprli.

Za televizijo N1 Hrvaška je direktor bolnišnice v Zaboku Tihomir Vončina v soboto povedal, da nihče od 15 sprejetih pri njih ni imel opeklin. Osebi, ki so ju zadržali eno na intenzivnem in eno na navadnem oddelku, pa da bosta tudi lahko odšli domov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta