(RECEPT) Riž z rakci in svinjino

Zora Štok Zora Štok
14.02.2020 03:27

Ta jed je značilna za Madagaskar. Tri barve - rdeča (paradižnik), bela (riž) in zelena (listi manioke), simbolizirajo nacionalne barve tega otoka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

60 dag svinjine brez kosti
25 dag očiščenih in kuhanih repkov kozic
2 čebuli
3 stroki česna
3 jedilne žlice arašidovega olja
2 žlici paradižnikove mezge
25 dag riža
5 dag listov manioke
Meso narežemo na kocke, velike za grižljaj. Čebulo in česen sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in pečemo na kocke narezano meso, da lepo porjavi. Začinimo s soljo in poprom, dodamo čebulo, premešamo, dodamo še paradižnikovo mezgo in med mešanjem meso še nekoliko popečemo. Dolijemo pol litra tople vode in na zmernem ognju kuhamo 45 minut.
Riž temeljito speremo na cedilu, voda naj bo po pranju povsem čista (tako odstranimo škrob in jed ne bo lepljiva), in ga zmešamo z mesom. Liste manioke sesekljamo in jih prav tako dodamo mesu. Pražimo nekaj minut, da riž postekleni, potem dodamo še malo vode, posodo pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo okoli 20 minut, da se riž skuha, vendar naj bo na ugriz še nekoliko trd. Pet minut pred koncem kuhanja v jed umešamo rakove repke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta