Beethoven in njegovi

3. abonmajski koncert Orkestrskega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor: Nemški narodni mladinski orkester pod vodstvom Lotharja Zagroseka kot mariborska uvertura v BTHVN 2020

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nemški narodni mladinski orkester na odru dvorane Union ob izvedbi skladbe Rush Sergeja Maingardta 
Dejan Bulut

Tako poln orkestrskih glasbenikov, kot je bil oder dvorane Union v Mariboru pretekli ponedeljek na koncertu Nemškega narodnega mladinskega orkestra, že dolgo ni bil. Več kot stotnija mladih orkestrašev, starih med 14 in 19 leti, je odločno zavzela prizorišče pod vodstvom slavnega nemškega dirigenta Lotharja Zagroseka, ki je v izbranem sporedu soočil Beethovna z dvema sodobnima skladateljema nemškega govornega področja.
Seveda je bil 3. koncert Orkestrskega cikla Koncertne poslovalnice Narodnega doma posvečen Beethovnovemu jubileju, 250. obletnici skladateljevega rojstva. Še in še se bomo naposlušali njegovih del letos na odrih po vsem svetu in tudi doma. Za odprtje Beethovnovega leta - BTHVN 2020 v mariborski koncertni sezoni so izbrali ugleden, mladosten, drzen, vrhunski orkester, ki je crème de la crème nemških mladih glasbenikov. Leta 1969 je Nemški narodni mladinski orkester ustanovil Nemški glasbeni svet, v njem pa sodelujejo izbrani, najbolj talentirani mladi glasbeniki v državi. Delujejo pod botrstvom Berlinske filharmonije in sodelujejo z najuglednejšimi mednarodnimi dirigenti. O ugledu orkestra pričajo prav sijajni dirigenti, ki so doslej vodili ta orkester: sir Simon Rattle (tudi njihov častni dirigent), Herbert von Karajan, Kurt Masur, Gustavo Dudamel in Kiril Petrenko.

Dejan Bulut
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta