Brezplačna digitalna knjiga za otroke

pv
13.04.2020 22:02

Za slovensko digitalno izdajo je poskrbela založba Morfemplus

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Knjiga vprašanj in odgovorov z ilustracijami Axla Schefflerja
Morfemplus

Axel Scheffler, zelo znan ilustrator, najbolj znan pa najbrž po ilustracijah za knjigi Zverjasec in Zverjašček britanske pisateljice Julie Donaldson, je za otroke ilustriral knjigo o koronavirusu in ukrepih, sprejetih za zajezitev njegovega širjenja. Izdala jo je angleška založba Nosy Crow, slovensko digitalno različico pa je izdala založba Morfemplus.
Knjigo so napisale Elizabeth Jenner, Kate Wilson in Nia Roberts. Strukturirana je kot knjiga vprašanj in odgovorov. Namen je jasen: da bi pomagala otrokom razumeti, kaj se dogaja, jih pomirila in jih na koncu razveselila, da se bodo kmalu lahko spet družili s prijatelji.
Besedilo je strokovno pregledal Graham Medley, profesor za raziskovanje nalezljivih bolezni na Londonski šoli za higieno in tropsko medicino, so sporočili iz založbe Morfemplus. V slovenščino ga je prevedla Mojca Žnidaršič, digitalna knjiga pa je brezplačno dostopna vsem. Cel projekt je volonterski, poudarja angleški založnik, knjiga je narejena hitro, da bi hitro pomagala, in nihče od sodelujočih za delo ni dobil plačila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta