Clugov balet Radio and Juliet v londonskem Coliseumu

kr
06.12.2019 14:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radio and Juliet se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta. 
Damjan Švarc

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo jutri in v nedeljo s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet gostoval v londonskem Coliseumu. V najbolj znani ljubezenski zgodbi na svetu, drzno soočeni z glasbo britanskega alternativnega rock banda Radiohead, bodo nastopili prvak Marijinskega baleta Denis Matvienko, Matjaž Marin, Tiberiu Marta, Gaj Žmavc, Yuya Omaki, Christian Guerematchi in prvakinja Angleškega nacionalnega baleta Katja Khaniukova.
Balet Edwarda Cluga Radio and Juliet živi že od leta 2005, v tej varianti pa je del triptiha, ki ga sestavljata še koreografija Favn (2009) Sidija Larbija Cherkaouija, sodobna predelava klasike Nižinskega Favnovo popoldne (1912) v izvedbi prvakov Anastazije Staškevič in Vjačeslava Lopatina iz moskovskega Bolšoja ter praizvedba sodobnega baleta McGregor + Mugler, ki ga je v sodelovanju z legendarnim modnim kreatorjem Thierryjem Muglerjem zasnoval rezidenčni koreograf Kraljevega baleta Wayne McGregor in v katerem bosta nastopila primabalerina Olga Smirnova in prvak Kraljevega baleta Edward Watson.
Radio and Juliet se lahko pohvali z največjim številom gostovanj v zgodovini slovenskega baleta in je ob domačem občinstvu očaral gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Braziliji, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in Združenih državah Amerike.

London Coliseum je z 2359 sedeži največje gledališče West Enda in dom Angleške narodne opere.  
ENO
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta