Emanat z Matijo Ferlinom na Dunajskih slavnostnih tednih

pv
27.02.2020 17:45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Ferlin 
Jelena Janković/Emanat

Festival Wiener Festwochen - Dunajski slavnostni tedni - je v četrtek objavil program letošnje edicije, ki bo med 15. majem in 21. junijem. Dunajski slavnostni tedni so festival, ki že od leta 1950 deluje na področju gledališča, performansa, plesa, vizualne in intermedijske umetnosti ter drugih oblik ustvarjanja. V letošnji popotnici je festival, ki deluje pod umetniškim vodstvom kuratorja Christopherja Slagmylderja, najavil, da festival "iniciira, producira in predstavlja vizionarska umetniška dela. V programu se spominja preteklosti, nagovarja zdaj in raziskuje načine uresničevanja prihodnosti."
Del uradnega programa bo letos tudi predstava Sad Sam Matthäus, ki jo bo koreograf Matija Ferlin ustvaril na povabilo tega mednarodnega festivala. V sodelovanju z dramaturgom Goranom Ferčecem bo s komunikacijo med koreografijo, govorom, zgodbo in izvedbo dekonstruiral oratorij Pasijon po Mateju Johanna Sebastiana Bacha. To bo prva slovensko-hrvaška plesna produkcija na festivalu, premiero pa bo doživela 15. junija v Burgtheater im Kasino na Dunaju.
Matija Ferlin je hrvaški gledališki režiser, koreograf in performer, s katerim zavod Emanat sodeluje že več kot desetletje. Emanat je produciral njegove uspešne predstave Sad Sam Lucky, Sad Sam Almost 6, Drugi sočasno, Staging a Play: Antigona in Staging a Play: Steklena menažerija, za katero je leta 2017 na bienalu slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica prejel nagrado za najboljšo predstavo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta