Kiblix povezuje in izobražuje

pz
14.11.2018 16:19
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V mariborskem multimedijskem centru (MMC) Kibla se je začel 17. mednarodni festival intermedijske umetnosti Kiblix, ki povezuje umetnost, tehnologijo in znanost. Do sobote se bodo zvrstile številne delavnice, predavanja in umetniški nastopi, saj vzporedno organizirajo umetniški in izobraževalni sklop, v katerega želijo vključevati mlade od osnovnih in srednjih šol do študentov. Zanje so letos pripravili med drugim verižni eksperiment z Lego Mindstorms ter delavnice piratskega radia, programiranja in svetlobnih učinkov.
Umetnik Jože Slaček bo predstavil svoj najnovejši projekt DNK umetnosti in nesmrtnosti, ki ga od začetka oktobra predstavlja na mednarodni interdisciplinarni razstavi Osebno v Kibla Portalu. Tomaž Grušovnik pa bo predaval o dietetičnem eksistencializmu. "Kaj je bolj osebno od tega, da z nekom spimo? To, da ga pojemo!" pravi. Kiblix se je začel z zvočnim performansom Paradisco Petre Kapš alias OR poiesis in projektom Uglasbljanje spomina raziskovalca zvočnih prostorov Boštjana Perovška. Danes se bosta predstavila Stane Špegel z uglasbenimi vibracijami slovenskih gozdov in Marko Batista z intermedijsko avdiovizualno intervencijo Grid lock. Jutri, v petek, sledita še nastopa Klausa Filipa s tehnologijo optosoničnih sintetizatorjev in multiinstrumentalista Andreja Fona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta