Men Face Down

kr
13.06.2024 06:00

Danes bo v starem sanatoriju v Tyrševi ulici v Mariboru, kjer je na ogled razstava trienala Eko 9: Oči v skali, predstavljena knjiga Matjaža Wenzla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Knjigo je oblikoval in izdal Matjaž Wenzel. 
Studio Milimeter

Danes ob 18. uri bodo v starem sanatoriju predstavili knjigo Matjaža Wenzla Men Face Down. Predstavitev knjige je del programa trienala EKO 9.

Knjiga se likovno in besedilno osredotoča na dva ducata moških (oziroma oseb, ki se štejejo za moške) iz "mariborske ustvarjalne krajine", to so:

Andrej Brumen Čop, Andrej Cvetnič, Matej Dečko, Sebastijan Duh, Borut Gombač, Mišo Hochstätter, Aleš Horvat, Jure Ivanušič, Boris Kolar, Bojan Labovič, Matjaž Latin, Rene Maurin, Marko Ornik, Borut Popenko, Rok Predin, Primož Premzl, Dejan Pušenjak, Miran Pustoslemšek, Sašo Rek, Marko Samec, Bojan Sedmak, Simon Šerbinek, Andrej H. Štruc, Rok Vilčnik, Borut Wenzel, Matjaž Wenzel, Peter Žiger.

Knjiga, ki jo je izdal studio Matjaža Wenzla, slika "generacijo, ki je doživela kardinalne spremembe družbenega tkiva ter vrednot in je odraščala z zasnovo humanizma, odrasla pa v svet pragmatičnega materializma.

Zametki projekta Men Face Down segajo več kot desetletje v preteklost – čas, ko je mesto Maribor doživljalo nekoliko več sape v, precej ohlapnem, balonu kulturniškega nadiha. (...) Pristop k publikaciji leži v izpraševanju in odporu do sodobnega javnega nastopa in reprezentance javne osebe v populističnem medijskem pejsažu. V knjigi Men Face Down se avtorji lotevajo pojava iz obratnega, nepokornega zornega kota – z vidika ranljivosti in iskrenosti. Ta se vzpostavlja tako v likovnem vidiku upodabljanja ležeče figure kot besedilu, ki temelji na intimnih pogovorih z upodobljenimi subjekti." (kr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta