Pamuk, Haderlap, Golob ... v Pulju

STA
05.12.2019 15:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orhan Pamuk 
Murad Sezer

V Pulju so danes odprli 25. knjižni sejem Sa(n)jam knjige. Med 300 gosti bo osrednji zvezdnik Nobelov nagrajenec za literaturo, turški pisatelj Orhan Pamuk. Napovedana je tudi slovenska udeležba z avtoricama Majo Haderlap in Anjo Golob ter fotografom Jožetom Suhadolnikom, ki bo zaznamoval spremljevalni program.
Odprtja sejma se je udeležil letošnji dobitnik vilence, ki je v mladosti živel v Pulju, Dragan Velikić. Do konca sejma 15. decembra se bo zvrstilo približno 100 dogodkov. Tema jubilejnega sejma je Mesta v teku (Gradovi u tijeku). Z jezikom književnosti bodo predstavili različna mesta v svetu. V tem kontekstu bo 13. decembra nastopil Pamuk, ki bo predstavil hrvaški prevod svoje knjige Istanbul na fotografijah: mesto, spomini. Pamuk se na puljski sejem vrača po 15 letih.
Iz Italije prideta na sejem pisatelj Claudio Magris ter teoretik marksizma in aktivist Franco Bifo Berardi, iz Finske pa najbolj znani romski pisec Veijo Baltazar. Občinstvu se bosta predstavila nemška književnica Jenny Erpenbeck in njen ukrajinski kolega Jurij Andruhovič. Med gosti so posebej izpostavili slovensko-avstrijsko pisateljico Majo Haderlap, njen Angel pozabe je med 15 nominiranci za nagrado puljskega festivala Knjiga za vedno. Anja Golob pa bo predstavila hrvaški prevod svoje pesniške zbirke Didaskalije k dihanju.
Jože Suhadolnik bo razstavljal Jutra v Rusiji, razstava bo tudi naznanila začetek programa Slovanski vrt. V sklopu tega programa prihajajo v goste pomembni ruski pisatelji, med njimi Guzel Jahina, Jevgenij Vodolazkin in Sergej Lebedev. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta