Slovenski filmi v Sarajevu

pv
02.08.2019 11:36

V tekmovalnem programu bo dokumentarec Siniše Gačića Hči Camorre, premierno bodo predvajali tudi prva dva dela televizijske kriminalke Jezero.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hči Camorre je dokumentarec o Cristini Pinto, ki je bila kot mladoletnica obsojena na 24 let zapora zaradi sodelovanja v oboroženih napadih mafije.
SFC

V tekmovalnem dokumentarnem programu bo svetovno premiero doživel dokumentarni celovečerni film Hči Camorre režiserja Siniše Gačića, slovenski filmi bodo na sporedu tudi v drugih programih, na že 25. Sarajevskem filmskem festivalu pa se bo prvič predstavila tudi televizijska dramska nadaljevanka.
Festival bo od 16. do 23. avgusta, Gačićev dokumentarec bo na sporedu 17. avgusta. Film je nastal v slovensko-italijanski koprodukciji in bo otvoril tekmovalni dokumentarni program. Gre za observacijski dokumentarec o Cristini Pinto, ki je bila kot mladoletnica obsojena na 24 let zapora zaradi sodelovanja v oboroženih napadih mafije. Spremljamo njeno vrnitev po prestani kazni v normalno, vsakodnevno življenje. Režiser je o filmu povedal: "Film Hči Camorre je dolgoletni projekt, saj sva ga s scenaristko Anko Pirš snemala od leta 2014. V dokumentarnem filmu se nisem toliko ukvarjal s fenomenom neapeljske mafije, bolj sem se osredotočil na osebne izzive protagonistke, ki se je morala po dolgi zaporni kazni preizkusiti v vlogi mame, babice in partnerke."
Film je bil na lanskem sarajevskem festivalu v fazi postprodukcije predstavljen na Docu Rough Cut Boutique in je prejel nagrado HBO Europe Award 2018.
V programskem sklopu Fokus, ki v Sarajevo pripelje filme iz regije, ki so že imeli premiere na pomembnih filmskih festivalih, se bo 19. avgusta predstavil film Polsestra režiserja Damjana Kozoleta, ki se je junija premierno predstavil v tekmovalnem programu festivala v Karlovih Varih. Film je nastal v produkciji Vertiga in je slovensko-makedonsko-srbska koprodukcija.

Jezero
SFC
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta