Umetniki za umetniško izobraževanje v ArtKitu

pz
04.03.2020 16:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delavnica v ArtKitu 
Arhiv Kibla

V razstavišču ArtKit bodo jutri, v petek, 6. marca, ob 18. uri za en dan odprli razstavo, ki so jo v zadnjih dveh tednih v Mariboru v sklopu evropskega projekta Erasmus+ Umetniki za umetniško izobraževanje ustvarili hrvaški dijaki. Dijaki že peto leto zapored pod okriljem hrvaškega društva likovnih umetnikov in Kible sodelujejo s slovenskimi umetniki, mobilnost pa je sestavljena iz strokovne prakse, ki poteka pod nadzorom mentorja, akademskega umetnika.
Na razstavi se tokrat predstavlja dvajset dijakov iz Srednje šole za likovno umetnost Split in iz Srednje šole uporabnih umetnosti in dizajna Osijek, ki so na temo ekologija na različnih področjih (grafika, dizajn, kiparstvo in likovna umetnost) ustvarjali pod vodstvom štirih slovenskih umetnic: Saše Bezjak, akademske slikarke in kiparke, Metke Kavčič, akademske kiparke, Irene Pamič, profesorice likovne umetnosti, in Aleksandre Farazin, profesorice likovne umetnosti. Ta je tik pred otvoritvijo izpostavila, da skuša dijakom približati novejše pristope in razmisleke o sodobni umetnosti. "Ker se ukvarjam z instalacijami in digitalno umetnostjo, jim pač odpiram ta način dela in to obliko umetniškega dela. So zelo odprti, je pa res, da je to odvisno tudi od generacije do generacije," pravi Farazinova. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta