3 imenitni domači pripravki za lajšanje prehlada in kašlja

J. M.
14.11.2022 02:00

Pri prehladu in kašlju so marsikdaj zelo učinkoviti naravni pripravki. Kaj uporabiti, ko vas ali otroke muči kašelj ali peče grlo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Črna redkev in med

Za marsikoga zmagovalna kombinacija za odpravljanje kašlja je črna redkev z medom. Črno redkev zgoraj izdolbemo in vanjo damo med. Spodaj na redkvi naredimo luknjico, iz katere teče sirup, ki ga pijemo večkrat dnevno po požirkih.

Shutterstock

Za male in velike

Čaj proti kašlju, ki je primeren za otroke kot tudi odrasle: nekaj vejic posušenega timijana damo v čajni lonček in ga prelijemo z vrelo vodo. Pustimo stati približno 15 minut. Nato čaj precedimo, sladkamo z medom, dodamo limono po okusu. Čaj lahko pijete večkrat na dan, dokler kašelj ne preneha.

Shutterstock

Kapucinka

Kapucinka pomaga pri vnetju grla, saj vsebuje eterična olja, ki so koristna za dihala, in deluje kot naravni antibiotik. Dvakrat dnevno zaužijemo do pet listov rastline, ki jih temeljito zgrizemo, preden jih pogoltnemo. Zelo aromatični in okusni so tudi cvetovi, zato jih lahko uporabljamo za solate.

Miša Pušenjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta