(FOTO) Če nameravate steno okrasiti z barvo "divji čudež", morate prej vedeti to

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
27.01.2023 03:00

Življenje brez barv bi bilo enolično in prazno. Barve nas spremljajo na vsakem koraku. So vam že prišepnili, katere barve bodo letos na pistah, stenah, kavčih, tekstilu in še kje zavzele primat?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dulux/Levis

Duluxovi strokovnjaki za barve so se temeljito poglobili v morje barv. Odtenek, ki iz njihovih krogov v letu 2023 prihaja v ospredje, se imenuje Wild Wonder oziroma divji čudež. To je mehka zlata barva z zelenkastim podtonom, ki spominja na barvo ječmena in moč narave. V dom prinaša pozitivno energijo prostranih žitnih polj. Spreminjanje narave posnema s številnimi odtenki, od zlato zelene do tople nianse rumenega zlata, ki so odvisni od svetlobe v prostoru.

Dulux/Levis

Za dobro počutje

Snovalci tega barvnega odtenka so upoštevali zavedanje, da preživljanje časa v naravi, ob športu na prostem, vrtnarjenju ali podobnih dejavnostih, pripomore k dobremu počutju. Za naše fizično in psihično zdravje je zato pomembno, da gibanje na prostem postane del našega vsakodnevnega življenjskega sloga. Kadar pa nam čas ne dopušča skoka v naravo, je koristno, da si ustvarimo vtis naravnega okolja. K temu zagotovo pripomorejo stene in dekorativni materiali v naravnih odtenkih, kakršen je Wild Wonder.

Dulux/Levis

Skladne barvne kombinacije

Obenem so pri Duluxu pripravili še štiri barvne palete odtenkov, s katerimi je mogoče kombinirati Wild Wonder. Z barvami se lahko poigrate na različne načine: na steno naslikate geometrijski lik v komplementarni ali kontrastni barvi, del stene prepleskate v drugi barvi in tako ločite en kotiček od drugega, ustvarite dinamiko s temnejšimi in svetlejšimi odtenki in kontrastnimi barvami. Wild Wonder je namreč le naslednja stopnja v trendu, ki ga Duluxovi strokovnjaki zaznavajo že skoraj 20 let: z nevtralnimi, naravnimi barvami si oblikujemo okolje, v katerem se čutimo bolj povezani z naravo in v njej iščemo moči za vsakodnevne izzive.

Dulux/Levis
Z barvami se lahko poigrate na različne načine in na steno naslikate geometrijske like ali črte, da tako ločite en kotiček od drugega.
Dulux/Levis
Dinamiko boste v prostoru dosegli z uporabo temnejših in svetlejših odtenkov, vsekakor je treba upoštevati tudi, kakšna oprema, dodatki in rastline bodo v prostoru.
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Dulux/Levis
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta