(FOTO) V tem slovenskem mestu začeli z gradnjo več kot 180 najemnih stanovanj

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
24.04.2023 08:00

Položen je temeljni kamen za gradnjo 184 novih javnih najemnih stanovanj v naselju Podbreznik v Novem mestu. Stanovanja bodo dokončana do septembra prihodnje leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Pri Stanovanjskem skladu Republike Slovenije uresničujejo zastavljen cilj - zgraditi čim več najemniških stanovanj in s tem urediti najemniški trg. Njihov cilj je deset tisoč najemniških stanovanj do leta 2025. S postavitvijo temeljnega kamna se je uradno začela še ena v nizu gradenj stanovanjskega sklada - gre za gradnjo 184 novih najemnih stanovanj v naselju Podbreznik, ki se nahaja v Novem mestu. Temeljni kamen so položili direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije mag. Črtomir Remec, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.

Energetsko učinkoviti bloki

V sklopu petih novih večstanovanjskih objektov bo Stanovanjski sklad Republike Slovenije zgradil 103 stanovanja, v dveh objektih pa bo Mestna občina Novo mesto zgradila 81 stanovanj. S skupno investicijo v višini 14,6 milijonov evrov bodo zgradili trajnostne in energetsko učinkovite bloke s štirimi nadstropji in pritličjem. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna v velikosti od 38 do 80 kvadratnih metrov. Uporabno dovoljenje za stanovanja je predvideno septembra 2024, uporabnikom pa bodo predvidoma na voljo leta 2025.

Položitev temeljnega kamna za novo sosesko v Podbrezniku.
Stanovanjski sklad RS

Na voljo bo tudi 96 parkirnih mest

Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih bodo tudi kolesarnica in servisni prostori. V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirnimi površinami, z zelenimi in s pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta