Nagrajeni inovativni štajerski paneli, ki bodo pozimi greli mize lokalov

Jasna Marin Jasna Marin
11.07.2022 08:00

Nedavno so na Ptuju v Dominikanskem samostanu podelili priznanja za inovacije Štajerske gospodarske zbornice. Med prejemniki zlatega priznanja je tudi podjetje Ekosen s prav posebno in varčno rešitvijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernarda in Aleš Babič iz podjetja Ekosen
Ekosen

V skladu z razpisom za inovacije podravske regije je letos v razpisnem roku prispelo 19 inovacij. Komisija je podelila šest zlatih, šest srebrnih in tri bronasta priznanja ter štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti. Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja Štajerska gospodarska zbornica promovira inovacijsko kulturo in tako spodbuja podjetnike. Letos beležijo že dvajset let podeljevanja priznanj inovacijam.

Prejemniki zlatih priznanj po abecednem redu: Ekosen; HighFly za električni vodni skiro; IOS inštitut za okoljevarstvo in senzorje za senzor za svežost perutninskega mesa; Menerga za ogrevanje in hlajenje stavb s pomočjo hibridne geoenergetike; Juniba za pametni sistem za nadzor nad zdrsom sidra; 4inovations magnetni tokovni resonator za nizke prostore
Črtomir Goznik

Tople mize v hladni zimi

Zlato priznanje za inovacijo za IR grelni panel Sunlife Table so letos prejeli v podjetju Ekosen, d.o.o. "Gre za nizkotemperaturni panel, ki je primeren povsod tam, kjer potrebujete ogrevanje zunanjih miz pod pokritimi površinami. Prijetno ogreje vse, ki sedijo pri zunanji mizi. Gre za naš proizvod, ki je plod lastnega znanja. Poraba energije z IR-panelom Table je 16-krat manjša kot v primeru plinskih grelnih gobic in 8-krat nižja od visokotemperaturnega grelnika, ki žari oranžno," razlaga direktor podjetja Ekosen Aleš Babič.

IR-panel Sunlife Table greje točno tam, kjer nas običajno zebe.
Ekosen

Že preizkušena inovacija

IR panel Table meri 59,2 x 59,2 cm in je prilagojen za vgradnjo pod mizo na pokritih gostinskih ali hotelskih terasah, balkonih, pokritih tržnicah, na odprtih sejemskih kioskih, na domačih balkonih ali zimskih vrtovih ali drugje. Omenjeni IR-panel neposredno ogreva ljudi, ki sedijo za mizo. Ekosenov inovativni izdelek so že preizkusili v enem od lokalov v Miklavžu na Dravskem polju. "Opremili smo osem miz na naši terasi, kjer lahko obiskovalci sedijo za ogrevano mizo. IR-panel greje točno tam, kjer nas običajno zebe. Kar me je posebej navdušilo, je poraba električne energije, ki je neverjetno nizka. Namestitev grelnega panela pod mizo pa zelo enostavna. Naši gostje, ki so v hladnih mesecih obiskali naš lokal, so bili zelo zadovoljni z učinkom," je izdelek pohvalil Matic Milec iz Geli Fan Placa iz Miklavža na Dravskem polju.


Štajerska gospodarska zbornica je podelila šest zlatih, šest srebrnih in tri bronasta priznanja najboljšim inovacijam podravske regije ter štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti.
Črtomir Goznik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta