Ob Dnevu Zemlje v botaničnem vrtu izdelajte semenske bombice in posadite drevo

J. M.
21.04.2023 19:00

V okviru mednarodnega Dneva Zemlje vas v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru vabijo na zanimive in poučne dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasna Marin

Prav vsak park in botanični vrt je enkraten in neponovljiv in v svoji zbirki rastlin ponuja kaj drugačnega od drugih. Botanični vrt Univerze v Mariboru predstavlja v svojih zbirkah poleg domačih vrst tudi okrasne rastline z vsega sveta, tako da lahko obiskovalci v njem vidite že odrasle rastline, ki bi jih lahko sadili na svojih vrtovih. V botaničnem vrtu lahko s tablic prepišete ime in potem v drevesnici ali vrtnariji kupite želeno vrsto.

Izjemno zanimive so tudi delavnice in prireditve, ki jih organizirajo v botaničnem vrtu, saj strokovnjaki vselej na poljuden in razumljiv način ter s praktičnim prikazom ali s sprehodom skozi vrt predstavijo to, o čemer govorijo. Nekaj takšnih vodenj se bo zvrstilo v prihodnjih dneh.

Jasna Marin


• V soboto, 22. 4., ob 10. uri bo ob Dnevu Zemlje tematsko strokovno vodenje po vrtu. Na sprehodu skozi botanični vrt se boste seznanili s trajnostno usmerjenimi tehnikami vzdrževanja rastlin. Tokratni Dan Zemlje bodo v botaničnem vrtu namenili predstavitvi izdelave semenskih bombic. Voden sprehod in praktičen prikaz izdelave semenskih bombic vodi Meta Pivec, strokovna sodelavka v botaničnem vrtu.

• V torek, 25. 4., ob 12. uri vas vabijo, da posadite drevo ob Dnevu Zemlje in vstopite v novi vrt zdravilnih rastlin, kjer boste v sklopu akcije Skupaj za planet Zemljo posadili brezo. Dogodek poteka v sodelovanju s študentskim svetom Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede.

• V torek, 25. 4., ob 17. uri bo sledilo še tematsko strokovno vodenje s praktičnim prikazom presajanja in pomlajevanja slečev ali rododendronov. Na sprehodu si boste pod vodstvom Karin Bejo, strokovnjakinje za vzdrževanje javnih parkov, ogledali zbirko slečev. Izvedeli boste, kako jih pravilno presajati in pomlajevati.

Za udeležbo na dogodkih je treba plačati vstopnino v vrt. Člani Društva prijateljev botaničnega vrta Univerze v Mariboru (DPBVUM) pa imajo prost vstop.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta