Želite kupiti čisto pravo graščino? Lahko je vaša za 30 tisoč funtov

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
18.06.2023 07:00

Vendar pozor, če se zdi prodajna cena smešno nizka, pa bo moral kupec za celotno investicijo, torej za obnovo graščine, precej globoko seči v žep. Odšteti bo moral namreč še dodatnih 12 milijonov funtov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Pravljično graščino, imenovano Brough Lodge, ki se nahaja na škotskem Shetlandskem otočju, lahko kupite za pičlih 30.000 funtov. Se vam zdi cena nizka? Dejstvno je, da bo moral kupec za celotno investicijo, torej še za obnovo stavbe, odšteti dodatnih 12 milijonov funtov.

Razkošna graščina na otroku, kjer živi zgolj 61 prebivalcev, skupaj z zemljiščem zavzema kar 16 hektarih zemlje, na posestvu pa so še stolp in zagrajeni vrtovi, poroča BBC.

V načrtu preureditev v luksuzno letovišče

Prav tako sklad Brough Lodge, ki so ga ustanovili leta 1998 z namenom ohranitve stavbe, poziva zainteresirane vlagatelje, naj se zavežejo njihovim načrtom in preuredijo kompleks iz leta 1820 v luksuzno letovišče. Po načrtih sklada bi se obstoječa stavba ohranila, v njej pa bi odprli vrhunsko restavracijo in 24 spalnic, petični gostje pa bi lahko poleg uživanja v razgledu na Severno morje, obiskovali še tečaje joge, pletenja in kvačkanja ter tako v polni meri izkusili shetlandsko tradicijo.

Velik zalogaj za novega lastnika

Pred novim lastnikom je torej kar velik zalogaj, čeravno se graščina prodaja po smešno nizki ceni. Zato se tudi ni čuditi, da je povpraševanje investitorjev po poročanju BBC zaenkrat izredno majhno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta