10 novih respiratorjev v UKC Maribor

Andreja Kutin Lednik
31.03.2020 16:57

V mariborski bolnišnici potrebuje respirator že devet bolnikov s Covid-19. Število respiratorjev so z novo pošiljko s 23 povečali na 33.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi respiratorj UKC Maribor
Ukc Maribor

V UKC Maribor so danes že prevzeli 10 ventilatorjev iz nove pošiljke ventilatorjev oziroma respiratorjev s Kitajske, še 10 pa jih dobi UKC Ljubljana. Gre za naročilo države preko vladnih rezerv, v bolnišnici pa že nameščajo in umerjajo naprave. Skupno jih bo sedaj za bolnike z najtežjimi zapleti namesto 23 na voljo 33.
Ventilatorji bodo prišli v drugi največji slovenski bolnišnici še kako prav. Število bolnikov, ki potrebujejo pomoč pri dihanju namreč počasi, a vztrajno narašča. Skupno število hospitaliziranih pacientov v UKC Maribor je 32, od tega je devet bolnikov v intenzivni enoti, vseh devet je intubiranih in torej potrebujejo respirator.
Dobra vest je, da se manjša število zaposlenih v samoizolaciji, trenutno je 54 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.
Zaradi epidemiološke situacije tudi mbulante za nevrološke bolezni, EMG, EEG in ultrazvok vratnega ožilja od 1. aprila dalje ne delujejo in ne naročajo. Za vsa urgentna stanja se naj pacienti obrnejo na pristojne urgentne službe, sporočajo iz UKC.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta