Aktivni in upokojeni policisti podirali keglje

ŠTR
07.01.2023 04:00

Na tekmovanju v bovlingu se je zbralo 13 ekip, od tega pet ekip še aktivnih in osem ekip že upokojenih delavcev policije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Upokojeni policisti so se pomerili v bovlingu.
Mirko Ploj

Pozimi je čas, ko upokojenci najraje sodelujejo na športnih dogodkih, ki se odvijajo v notranjih ogrevanih prostorih. Bovling je lahko oblika rekreacije ali pa zelo resen šport. Zanj potrebujemo stezo, posebne čevlje in kroglo in že smo pripravljeni za igro. Vedno raje ga igramo tudi v Sloveniji, zato je mariborski klub upokojenih delavcev ministrstva za notranje zadeve v sodelovanju s Policijsko upravo Maribor v Bowling centru Strike novembra lani organiziral takšen športni dogodek.

Zbralo se je 13 ekip, od tega pet ekip še aktivnih in osem ekip že upokojenih delavcev policije. Po jutranjem pozdravnem nagovoru mariborskega predsednika kluba Mirka Ploja in popitem toplem napitku so keglji pričeli padati. Srečanje aktivnih policistov in njihovih nekdanjih sodelavcev je potekalo v prijetnem vzdušju. Ob igri so se sprostili in zabavali. Čeprav je šlo za tekmovanje, so se medsebojno podpirali in navijali drug za drugega. Ob tem so se naučili, kako s skupnimi močmi doseči čim boljši rezultat. To je v prvi vrsti pomembno za odgovorno službo še aktivnih delavcev policije, vsekakor pa športno udejstvovanje vsem pripomore k boljšemu zdravju. Čeprav krogla vedno ni sledila željam in cilju tekmovalcev, so bili z igro in doseženimi rezultati zadovoljni. Zadovoljna sta bila tudi Avgust Volšek kot vodja tekmovanja in Damjan Frajzman, ki je pomagal pri organizaciji. Po končanem tekmovanju so razglasili najboljše tri ekipe v moški in ženski konkurenci ter posameznike z največ podrtimi keglji. O pomenu takšnih skupnih dogodkov aktivnih in upokojenih delavcev policije ter druženju je spregovoril direktor Policijske uprave Maribor Donald Rus. Skupaj z Mirkom Plojem je v nadaljevanju podelil pokale in medalje. Športno udejstvovanje z družabnim srečanjem aktivnih in upokojenih policistov je z nagovorom počastil predsednik Zveze klubov upokojenih delavcev MNZ Slovenije Jožef Grah.

Zmage se je tokrat veselila ekipa Kluba Maksa Perca Murska Sobota. Drugo mesto je osvojila prva ekipa Kluba Maksa Perca Maribor in tretje ekipa Policijskega veteranskega društva Sever Maribor. V ženski kategoriji je postala zmagovalna ekipa Kluba Maksa Perca Maribor, drugo mesto je osvojila ekipa Policijskega veteranskega društva Sever Maribor. Prvak med posamezniki je postal Marjan Časar iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota, srebrno medaljo je prejel Uroš Kušar s Policijske postaje Slovenska Bistrica in bronasto Tibor Konye iz Kluba Maksa Perca Murska Sobota. (štr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta