Anketa: Kje naj vozi avtobus linije 18

Matic Primc, IMZ
15.06.2019 06:03

Po posameznih mestnih četrteh in krajevnih skupnostih se že sedmo leto tedensko dobivajo občani na samoorganiziranih zborih. Precej zadev se je v njihovem okolju tudi z njihovo aktivnostjo že spremenilo. Na kaj opozarjajo, opažajo tokrat?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pobrežje: Skrbi dotrajan Malečniški most

Udeleženci zbora so obravnavali dopis glede slabega stanja javne razsvetljave v mestni četrti. Upajo, da bo MČ v najkrajšem času začela reševati problematiko. Zbora se je udeležil predsednik društva DTV Partizan in sporočil, da je telovadnica znova v lasti društva. Po vseh tožbah so našli skupni jezik s Športno unijo Ljubljana. Povabil je občane, da se udeležujejo različnih dejavnosti v telovadnici, in naznanil, da društvo išče novega predsednika, ki bi vodil društvo in se angažiral za obnovo objekta. Udeležence je vznemirila reportaža na televiziji, v kateri je bila dotrajanost Malečniškega mostu dobro vidna. Spraševali so se, kako si še kdo upa dati dovoljenje, da prek mostu poteka promet, in kdo bo prevzel odgovornost ob nesreči.

Malečniški most
Sašo Bizjak

Radvanje, Pekre: Anketa o liniji številka 18

Znova ni šlo mimo avtobusne linije številka 18. Predstavniki iniciativ za vrnitev stare trase so se sestali na skupnem sestanku in nastopili v oddaji Radia Maribor, v kateri sta nastopila tudi podžupanja Helena Kujundžić Lukaček, ki je predlagala sporno spremembo trase, in predstavnik Marproma. Podžupanja je obljubila sklic takojšnjega sestanka na občini, o katerem kljub pretečenemu roku ni ne duha ne sluha. Namesto tega so se na občini odločili izvesti anketo med uporabniki avtobusne linije 18. Udeleženci menijo, da je to nov poskus, da se na občini izvlečejo iz zagate, ki so jo ustvarili.

Magdalena: O parku in zapuščenem gradbišču

V SČS Magdalena nadaljujejo aktivnosti v zvezi s problemi ureditve Magdalenskega parka in zapuščenega gradbišča znotraj kareja, ki ga orisujejo Žitna in Jezdarska ulica, Betnavska cesta ter Žolgarjeva ulica. Od občinskega urada za komunalo, promet in prostor, ki se je v sodelovanju z ZVKD, arboristko, pristojnim krajinskim arhitektom in Snago spomladi lotil prilagoditve načrtov sanacije parka, je zbor prejel povratne informacije, da se spremembe odvijajo v skladu z izraženimi željami prebivalcev. Zelo konkretna je informacija o nakupu stavbe in parcel v Jezdarski 19 ter o načinu sanacije utrjenih poti v parku, žal pa ne o razsvetljavi ter dodatnih in nadomestnih zasaditvah padlih dreves. Po dostopnih informacijah bi morali biti vsi izvedbeni dokumenti za sanacijo parka po izgradnji podvoza pod železnico končani, zato jih bodo zboristi zahtevali od UKPP. Čez poletje bo delovna skupina skupaj z MČ Magdalena skušala najti rešitve za kare z zapuščenim gradbiščem.

Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Center, Ivan Cankar: Klopi še poškodovane

Udeleženci zbora SČS Center in Ivan Cankar so bili prijetno presenečeni, da MČ Center objavlja zapisnike na spletni strani, česar v prejšnji sestavi četrtnega sveta ni bilo. Ker obravnavajo iste probleme - dravsko obrežje, Gregorčičeva ulica, Lent, promet in tako dalje -, ki se odpirajo tudi na zborih, se udeleženci strinjajo, da pregledajo njihovo gradivo in jih podprejo v skupnem boju. Snaga je uredila okolico tretjega ribnika, žal pa klopi ostajajo poškodovane. V MOM obljubljajo, da bodo v kratkem na klopeh zamenjane lesene letve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta