Betnavski gozd: Sečnja poškodovanega drevja

MBK
30.03.2020 17:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za posek je označenih 161 poškodovanih ali kako drugače prizadetih dreves.
Sašo Bizjak

Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) bo na območju Betnavskega gozda v Mariboru v torek, 31. marca, pričela sečnjo in spravilo suhega, polomljenega in podrtega drevja. Dela bodo predvidoma zaključena do 4. aprila, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa do 11. aprila. Izvajanje del bo med 7. in 15. uro.
V odločbi zavoda za gozdove in na terenu je za posek označenih 161 poškodovanih ali kako drugače prizadetih dreves, ki ogrožajo obiskovalce gozda. "Vse obiskovalce Betnavskega gozda prosimo za razumevanje in jih pozivamo, da v času sečnje, spravila in odvoza strogo upoštevajo varnostna navodila delavcev družbe Slovenski državni gozdovi in pogodbenega izvajalca del. Delovišče bo zaradi varnosti na terenu označeno z opozorilnimi znaki. Vsako približevanje oziroma vstopanje v varovano območje delovišča je strogo prepovedano," so opozorili v SiDG.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta