Branjevci ponovno na Trgu svobode

Barbara Bradač Barbara Bradač
05.03.2020 16:38

Na prodajnih mizah so že prva letošnja redkvica, mladi čebulček in prva spomladanska solata

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tržnica integrirane pridelave je ponovno na svoji dolgoletni lokaciji. 
Igor Napast

Tržnica sadja in zelenjave integrirane pridelave je ponovno na Trgu svobode vsako sredo in petek med 7. in 14. uro. Branjevci so se letos morali umakniti mestnemu drsališču ter trgovskim in gostinskim stojnicam, ki so spremljale program Čarobnega decembra. Drsališče je konec februarja zaprlo vrata in člani Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor so se izpred frančiškanske cerkve vrnili na svoje ustaljeno mesto na Trg Svobode.
Na tej tržnici prodajo nadzorujejo sami člani združenja, vztrajajo na prodaji lastnega pridelka in tudi kakovosti prodajanih pridelkov, na stojnicah so samo pridelki iz lokalnih kmetij in ni preprodaje, kar so prepoznali tudi potrošniki. Na Trgu svobode so kupci predvsem zaposleni v središču mesta, ki se ob odhodu domov ali v času malice še na hitro ustavijo za nabavo sveže lokalne zelenjave in sadja, predvsem pa starejši in invalidni stanovalci središča mesta. "Od srede smo ponovno na našem ustaljenem prostoru, kar nas veseli. Tukaj je bolj prostorno, kar je nujno, saj se bo s prihajajočo pomladjo nabor naših pridelkov širil. Tudi obiskovalci so zadovoljni, da smo se vrnili. Malo so nas iskali, pa se na srečo nismo premaknili daleč," je povedala Erna Skok, predsednica združenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta