Cene na mariborski tržnici: Koliko stanejo breskve

Barbara Bradač Barbara Bradač
11.07.2019 17:20

Višnje, borovnice, jagode, maline, ribez, marelice in breskve se bohotijo ob pestrem izboru zelenjave na tržnici na Vodnikovem trgu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poletja brez breskev si ne znamo predstavljati.
Barbara Bradač

Slastna je ponudba sadja na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu. Višnje, najdejo se še kakšne češnje, borovnice, jagode, maline, ribez, marelice in breskve. "Domače, domače," poudari Marija Grahornik iz Metave. "Imamo bolj malo, ampak kolikor imamo, je domače," pojasni ponudbo tega sadja, ki velja za simbol nesmrtnosti in dolgega življenja. Za kilogram debelejših breskev odštejete dva evra, za drobnejše 80 centov: "Imamo od najbolj zgodnjih do najbolj poznih sort, vsakih po pet dreves." Grahornikova največkrat iz breskev pripravi kompot ali marmelado. Za marmelado jih olupim, za kompot pa ne. Recept za kompot je enostaven. Poišče bolj trde breskve, jih opere, nareže na krhlje, zalije z vrelo vodo, še prej sladka in tesno zapre - pa v pečico z njimi za približno pol ure na 200 stopinj Celzija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta